Casal de l'Alba

Solidaritat internacionalista

Premis ALBA de les Lletres i de les Arts per l'obra de la vida 2014

El jurat internacional que tindrà al seu càrrec l'atorgament dels Premis ALBA de les Lletres i de les Arts corresponents a l'any 2014 sesionará a la Casa de l'ALBA Cultural de l'Havana el proper dimecres 3 de desembre.

El mateix està integrat per prestigioses personalitats de les cultures de la regió: Roberto Fernández Retamar, poeta i assagista cubà, Premi ALBA de les Lletres el 2008; Alí Rodríguez Araque, polític, advocat i diplomàtic veneçolà i Emiliano Mazza de Luca, productor i realitzador cinematogràfic uruguaià.

Els Premis ALBA de les Lletres i de les Arts es concedeixen a creadors que hagin consagrat la seva vida i el conjunt de la seva obra a engrandir el patrimoni cultural d'Amèrica Llatina i el Carib amb aportacions originals en qualsevol dels gèneres literaris i les manifestacions artístiques, i que hagin contribuït de manera notable a enriquir els valors compartits i alhora diversos que conformen la comunitat dels nostres pobles, afavorint la seva emancipació i el seu descolonització cultural.

L'atorgament d'aquests Premis dóna continuïtat a la notable tradició ja establerta pel ALBA Cultural, a partir del 2007, amb els Premis conferits a Mario Benedetti (Uruguai), Oscar Niemeyer (Brasil), Roberto Fernández Retamar (Cuba), Jorge Sanjinés (Bolívia), Frei Betto (Brasil), León Ferrari (Argentina), Luis Britto García (Veneçuela), Silvio Rodríguez (Cuba), George Lamming (Barbados), Santiago García (Colòmbia), Alicia Alonso (Cuba) i Eduardo Galeano (Uruguai ). La decisió del Jurat es donarà a conèixer en hores de la tarda del mateix dia 3 de desembre.

Font:
http://www.albacultural.org/node/13135

Etiquetes de comentaris: